szerző:
MTI

Az ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, az iskolákhoz történő kiszállítás pedig időben megkezdődik - közölte a közoktatásért felelős államtitkár kedden Debrecenben, ahol megtekintette a taneszközök nyomdai munkálatait.

©

Czunyiné Bertalan Judit az Alföldi Nyomda Zrt.-ben tett üzembejárást követő sajtótájékoztatón elmondta, a nyomdából kikerült tankönyvek órákon belül eljutnak a Könyvtárellátó (KELLO) raktáraiba, a tankönyvek terjesztése pedig az előre tervezett határidőben megkezdődhet.

A tartalmi, módszertani és technológiai szempontból is újnak számító tankönyveket 4,6 milliárd forintból, európai uniós támogatás segítségével fejlesztették ki, első alkalommal pedig a szeptemberben induló tanévben kerülnek az iskolákba. Az államtitkár hozzátette, a kerettantervekhez igazodva, felmenő rendszerben összesen 50 könyv (62 kötet) jelenik meg, ezekből 1501 iskola összesen 862 ezer példányt rendelt meg, a kipróbálási fázisra pedig 126 iskola és 966 pedagógus jelentkezett.

A sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese hangsúlyozta, a megújuló tankönyvek minőségi változást hoznak a magyar köznevelés rendszerébe.