szerző:
eduline/mti

Várhatóan januárban tárgyal a köznevelési kerekasztal a PISA-felmérés eredményeiről - mondta Palkovics László oktatási államtitkár sajtótájékoztatón. Nem felelőst keresnek, és a döntéshozók változtatnak majd az államtitkár ígérete szerint. Akkor mégsem a tanárok és diákok hiába a rossz eredmény, ahogy arra Lázár János utalt? Kapkodjuk a fejünket.

Palkovics László újságírói kérdésre elmondta: a kormány számára jelentés készül és javaslatokat is kidolgoznak, ami a megújuló nemzeti alaptantervet, a pedagógus képzést, továbbképzést, módszertani fejlesztéseket egyaránt érinti majd.

További felvetésre közölte: az a vizsgálat, ami elindult a PISA-felmérés eredményeivel összefüggésben, nem arra vonatkozik, ki a felelős. Ha nem szerepel a tananyagban az a fajta megközelítés, amit a PISA mér, akkor nehéz tanítani - mutatott rá.

Palkovics László kitért arra is, a pedagógusok béremelése jövőre is folytatódik, 2013-16 között 226 milliárdot fordítottak e célra. Beszámolt továbbá arról, hogy az iskolák átvételéről 500 önkormányzattal kezdődtek tárgyalások, ezek még nyolc helyen nem zárultak le.