szerző:
MTI

Az LMP arra kéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy fogadja el Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes...

Hoffmann Rózsa. Az LMP szerint mennie kellene
©

Az LMP arra kéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy fogadja el Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár lemondását. Az ellenzéki párt egyúttal távozásra szólítja fel Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt.

A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy Gloviczki Zoltán felmentését kérte posztjáról, a helyettes államtitkár a lap információját megerősítette. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön azt közölte, hogy jövő tavaszig biztosan nem lesz változás a közoktatásért felelős helyettes államtitkári poszton.

A tárca közleménye szerint Gloviczki Zoltán szerdán megkereste Hoffmann Rózsát és Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy közölje velük lemondási szándékát, ugyanakkor Balog Zoltánnal abban állapodtak meg, hogy 2013 tavaszáig biztosan nem lesz változás a közoktatásért felelős helyettes államtitkári poszton.

Az LMP-s Osztolykán Ágnes közleményében ennek kapcsán azt írta: Gloviczki Zoltán lemondási szándékával elismerte, hogy nem állnak rendelkezésre a köznevelési rendszer átalakításának feltételei. A helyettes államtitkár belátta, hogy kezelhetetlen az a helyzet, ahová "az LMP által is folyamatosan kritizált kétéves oktatáspolitikai ámokfutás juttatta az ágazatot" - tette hozzá az ellenzéki politikus, aki hibás döntésnek tartja, hogy ilyen körülmények között a tárca vezetése nem fogadta el a lemondást.

Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke szerint "az lenne a jó mindenkinek", ha Hoffmann Rózsa államtitkár "maga is végre távozna posztjáról". Indoklásként azt írja, hogy az oktatásirányításnak olyan vezetőkre van szüksége, akik valóban alkalmasak feladatuk ellátására, ki tudnak állni saját kormányukon belül az iskolákért, pedagógusokért, diákokért, és nem hagyják, hogy az oktatási rendszer teljes mértékben "Orbán Viktor és Matolcsy György dilettáns gazdaságpolitikájának martalékává váljon".