szerző:
MTI

Jóváhagyta a kabinet keddi ülésén a köznevelési törvény tervezetét - tudta meg az MTI kormányzati forrásból.

Jóváhagyta a kabinet keddi ülésén a köznevelési törvény tervezetét - tudta meg az MTI kormányzati forrásból. Az új köznevelési törvényről előző héten tárgyalt több szakmai testület. Csütörtökön napirendjére tűzte az Országos Köznevelési Tanács és az Országos Kisebbségi Bizottság.

Az oktatási államtitkárság akkori tájékoztatása szerint a közös tanácskozáson az OKNT tagjai közül tizenegyen szavaztak a tervezet mellett, hárman ellene és ketten tartózkodtak. Az OKB tagjai közül egy tartózkodás mellett nyolcan a tervezet mellett tették le voksukat.

A javaslatról ezt megelőzően kedden tárgyalt a Közoktatáspolitikai Tanács. Hoffmann Rózsa akkor újságíróknak azt mondta, hogy a szakmai oldal nagyobb részt pozitívan fogadta az elképzeléseket, ugyanakkor a szakszervezeti oldal generálisan elutasította a javaslatot és annak elhalasztását kérte. A legtöbben a törvény egy-egy részletét érintették a tanácskozáson - számolt be az államtitkár. A javaslat a tervek szerint október végén-november elején kerül az Országgyűlés elé.