szerző:
MTI

A középfokú felvételin március 17-én és 18-án van lehetőség a jelentkezések módosítására, új intézményt azonban nem lehet megjelölni - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal szerdán.

©

Kifejtették: a középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Milyen eredményt értek el a diákok az idei középiskolai írásbeli felvételin? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

A módosításkor a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető. Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni - szögezték le. 

A változtatáshoz a módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük az érintetteknek.  A módosításra az általános iskolában van lehetőség március 17-én és 18-án. Az általános iskolának a módosító tanulói adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítania, és március 19-ig postára adnia a Felvételi Központ számára. 

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni. A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött adatlap érvényét veszti - jelezték. 

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a Felvételi Központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig. A középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!