szerző:
Eduline

Azt állítja, a tankerületi vezető fenyegetésének hatására írta alá a lemondó nyilatkozatát somlóvásárhelyi iskola volt igazgatója - írja a 24.hu.

©

A tankerület vezetője még a helyi plébánost is bepanaszolta a veszprémi püspöknél, amiért aláírást gyűjtöttek az iskolaigazgató mellett. Martonné Vathy Hedvig, aki több mint 30 éve dolgozott a somlóvásárhelyi általános iskolában, és 10 éve vezette az intézményt, tavaly év végén vesztette el állását.

Martonné a napokban bíróságon támadta meg az eljárást.

A munkaügyi bíróságra  beadott keresetlevélben azt kéri, hogy a bíróság mondja ki a lemondás semmisségét és érvénytelenségét, mert nem saját elhatározásából, hanem kényszerítés hatására írta alá a nyilatkozatot – tudta meg a 24.hu.

Az oldal információja szerint az ügyet az alapjogok biztosa is vizsgálja, és a szülők is próbálják különféle akciókkal elérni a döntés megváltoztatását. A szülők a somlóvásárhelyi katolikus plébános támogatásával petíciót írtak Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek.

Saját órájáról hívták ki a pedagógust, hogy felmondjanak neki

Egyre súlyosabb a tanárhiány, a pedagógusközösség is elöregedőben van, mégis akad olyan tanár, akit óráról hívnak ki, hogy felmondjanak neki. A PSZ adatai szerint csak az előző tanévben mintegy ötezer tanárnak szűnt meg a jogviszonya, közülük legalább 1400-an vonultak nyugdíjba.