szerző:
Eduline

Magukat a "kétségbeesett dolgozók egy csoportjának” nevezők jelentették fel a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző...

©

Magukat a "kétségbeesett dolgozók egy csoportjának” nevezők jelentették fel a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének vezetőit. Az ügyészségnek és a rendőrségnek megküldött levél szerint a vezetőség munkájával kapcsolatban több esetben felvetődhet a sikkasztás, a hűtlen kezelés és az okirathamisítás alapos gyanúja is - írja az Index.

A feljelentők névtelenségüket azzal magyarázzák, hogy az elmúlt hónapokban „az intézet vezetése kivétel nélkül mindenkit eltávolított vagy ellehetetlenített, akinek ellenvéleménye volt”.

A feljelentéshez fűzött kísérő szöveg szerint a Pető dolgozói az elmúlt három évben értetlenül szemlélték, hogy öt gazdasági igazgató fordult meg gyors egymásutánban az intézetben. Közben sorban születtek a megalapozatlan gazdasági döntések, egyre romlott a pénzügyi helyzet, de a vezetőség nem vette komolyan a figyelmeztetéseket és a különböző szakemberektől érkező megoldási javaslatokat.

Az új tanév elejére csődközeli helyzet alakult ki az intézményben, a konduktorlétszám leépítése is szóba került. A kormány beígért egy 420 millió forintos plusz támogatást, kiderült azonban, hogy ez lényegében nem extra támogatás, csak a 2013–2014-es tanévre szóló keretösszeg. Az újabb pluszpénzekre szóló javaslatok is elbuktak a parlamenti szavazáson. A kormány októberben az intézmény államosításáról beszélt: a Pető Intézettel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.