szerző:
Eduline

A hét oktatással kapcsolatos eseményeinek összefoglalója.

©

A nyári uborkaszezonban komoly hullámokat gerjesztett, hogy néhány szülő és egy képviselő melegfelvonulást vizionált, miután szivárványosra festették egy pomázi általános iskola kerítését. Az ügy annyira komoly és égető, hogy a polgármester is vizsgálódik, kérdőívet küld a szülőknek.

Több olyan esetre is fény derült, amikor indoklás nélkül utasították el egy-egy pedagógus pályázatát az iskolája igazgatói posztjára. Ezt még akkor is bevállalta a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium, ha az adott szakközépiskola vezetés nélkül maradt. Az elutasított tanárokban az a közös, hogy mind részt vettek a tiltakozásokban. Részletek itt.

Több mint bizonytalan, mi történik azokkal a tanárokkal, akik szakgimnáziumban oktatnak valamilyen természettudományos tárgyat. A PSZ attól tart, az egységes természettudományos tárgy bevezetése miatt tanárok veszítik majd el az állásukat. Közben még mindig csak egy tervezetet ajánl a tárca a szakgimis tanároknak, a tanévkezdésig pedig már nincs két hét.

Bár kétséges volt, mégis elindul a hátrányos helyzetű hallgatókat segítő Út a diplomához program. A program keretében elérhető legmagasabb támogatási összeg félévente elérheti a 400 ezer forintot is.