szerző:
Eduline

A történtekről szóló beszámolók szerint kisgyerekeket is molesztáltak nevelők, az idősebbek közül többen megvágták magukat, csak hogy elkerüljenek az otthonból.

Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása szerint a hatóságok kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak az Alföldi utcai gyermekotthonban történtek miatt - írja a Magyar Nemzet.

Nemi erőszakról és prostitúcióról beszélt a nevelőotthon egyik lakója

Egy budapesti nevelőotthonban kényszerítettek szexre 9-13 éves gyerekeket a nevelők. Az egyik nehéz sorsú lány interjút adott interjút az ATV-nek. Eltorzított hanggal és arc nélkül, de beszélt a nyilvánosság előtt egy 16 éves lány, aki tanúsítani tudja, hogy milyen szexuális zaklatásnak és prostitúciónak voltak kitéve a botrányos befogadóotthon gyerekei egyes nevelők és tanárok részéről - hangzott el az ATV Egyenes Beszédben .

Korábban feljeletéskiegészítést rendeltek el a gyanú igazolására, ezt követően rendelték el a nyomozást. A lap értesülései szerint már több személy - vélhetően a befogadóotthon korábbi lakóit is - kihallgatták. A feljeletéskiegészítés előtt még erőszakos közösülés volt a gyanú tárgya.

Ez azt is jelentheti, hogy egyelőre nincs olyan gyanút megalapozó információja a rendőrségnek, mint ami az első hírekben volt, miszerint az otthon nevelői közül többen édességért cserébe molesztáltak volna 10 év alatti gyerekeket, vagy szexért adtak volna zsebpénzt, illetve hosszabb kimenőt az idősebb lányoknak.

Egy beszámoló szerint féltucat lány úgy próbált meg elkerülni az otthonból, hogy gyógyszer vettek be, illetve felvágták az ereiket - ezzel kapcsolatban orvosi jelentésekre is támaszkodhatnak a hatóságok.