szerző:
Eduline

Budapesten és több vidéki nagyvárosban is szerveznek programokat és oktatási fórumokat azoknak, akik nem mentek ma iskolába.

©

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a Facebookon több ezer diák csatlakozott a mai "Ne menj iskolába - demonstrálj az oktatásért" elnevezésű akcióhoz és a délutáni Kossuth téri tüntetéshez.

Arról már írtunk, hogy a vidéki városokban hogyan tüntetnek a diákok, most a budapesti eseményeket néztük meg.

Fél 11-kor a No 13 kávézóban is beszélgetés kezdődik az oktatásról. Az Aurórában is lesznek programok, méghozzá alternatív tanulási nappal várják azokat, akik ma nem mentek suliba. A részletes program a következő:

10:00 - 11:15 Alternatív Testnevelés: Internal Jóga
11:30 - 12:45 Történelem és Állampolgári Ismeretek
12:30 - 14:00 Ének-Zene / Bennfentes Kivülállók Közkórus (BKK)
13:00 - 14:30 Matematika - Matemorfózis 
14:00 - 15:30 Közélet Iskolája - Állampolgári Részvétel Létrája 
14:00 - 15:30 Technika - Transzparenskészítő workshop a kisképzősökkel 
15:45 - Indulás a Kossuth térre.

A Kelet Stúdió kávézóban fórumot tartanak az oktatási problémáról (helyszín: Budapest, Bartók Béla út 29.). Az esemény Facebook-oldalán mindenkit arra kérnek, hogy ha már nem ment iskolába, és nem érzi jól magát a mostani oktatási rendszerben, akkor csatlakozzon hozzájuk.

Senki nem listázhatja a pénteki diáktüntetés résztvevőit, az iskolaigazgató sem tilthatja be a tiltakozást

Sem az osztályfőnök, sem az iskolaigazgató nem tilthatja meg a diákoknak, hogy részt vegyenek egy tüntetésen, és listát sem készíthetnek a tiltakozó tanulókról - hívja fel a figyelmet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). "A tüntetés a véleménynyilvánítás egy formája, és mint ilyen, az Alaptörvényben garantált alapjog, az nem köthető életkorhoz vagy egyéb státuszhoz.