szerző:
MTI

A minisztérium minden intézkedést megtett annak érdekében, hogy augusztus 31-ig minden iskolába megérkezzenek a tankönyvek - jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár szombaton újságíróknak Budapesten.

©

Czunyiné Bertalan Judit az előtt az ünnepség előtt beszélt erről a sajtó munkatársainak, amelyen 336 új iskolaigazgatót neveztek ki. A politikus hangsúlyozta, hogy a tankönyvellátásért felelős szervezet napi visszajelzése szerint a tankönyvek kiszállítása folyamatos, és eddig minden az előre meghatározott ütemterv szerint zajlik.

Hozzátette: nyilvánosságra hozzák azoknak a kiadóknak a nevét, amelyek nem juttatják el a megrendelt tankönyveket a raktárakba határidőre és az előre meghatározott példányszámban. Egyben áthárítják rájuk a felmerülő plusz logisztikai és egyéb költségeket is - fűzte hozzá.

Felidézte, hogy átlagosan 11 ezer forintba kerül egy tankönyvcsomag, amelynek az árát augusztus 15-ig kellett befizetniük a szülőknek. Viszont az sem okoz problémát, ha a tankönyvcsomag szeptember 1-jei átvételekor mutatják be a gyerekek, vagy a szülők a befizetést igazoló csekkszelvényt.

A csekkeket egyébként időben kiküldték a családokhoz - folytatta - és jó ütemben történik a befizetés is, aki pedig valamiért nem kapott csekket, az az iskolában átveheti. Az idén már 730 ezer gyerek kapja ingyen a tankönyveket. A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, illetve a szociális okokból jogosult családokon túl, az első osztálytól felmenő rendszer miatt, minden évben eggyel több évfolyam kapja ingyen a tankönyveket - mondta Czunyiné Bertalan Judit.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!