szerző:
Eduline

A felsőoktatási érdekvédelmi szervezet kockás ing viselésére buzdítja az egyetemek és főiskolák polgárait.

Az Oktatói Hálózat és hallgatók tiltakozása 2013-ban.
©

Az Oktatói Hálózat várja a felősoktatás szereplőit is, hogy álljanak ki a közoktatásért tiltakozók mellett, akik polgári engedetlenségi akcióval radikális irányváltásra kényszerítenék az oktatási kormányzatot, amelynek "szakmailag megalapozatlan, korszerűtlen és túlcentralizált oktatáspolitikája kaotikus helyzetet, működésképtelenséget, a gyerekek és a tanárok számára elviselhetetlen terheket és minőségromlást eredményezett a közoktatásban" - írják közleményükben.

Az Oktatói Hálózat már korábban beállt a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform követelései mögé, ezt kiegészítették saját 5 pontjukkal.

Kérjük kollégáinkat, hogy március 30-án a helyi lehetőségeknek megfelelően szervezzenek szolidaritási akciót saját intézményükben!

  • reggel 8 és 9 óra között szervezzenek villámcsődületet az intézmény bejáratánál vagy udvarán, és ott olvassák fel a CKP 12 pontját valamint az OHA 5 pontját.
  • a nap során tartsanak fórumokat az egyetemeken, ahol oktatók és hallgatók megvitatják a közoktatás és a felsőoktatás helyzetét és követeléseit.
  • az oktatók a nap során tartott óráik alatt tartsanak rövid polgári engedetlenséget, „szolidaritási csendet”: az óráik alatt néhány percig szüntessék be az oktatást.
  • ha másra nincs lehetőség, akkor jelenlétükkel támogassák valamely közoktatási intézmény előtt a reggel 8 és 9 között tartandó polgári engedetlenségi akciót, és jelezzék, hogy a felsőoktatás is hasonló nehézségekkel küzd, mint a közoktatás!

Javasoljuk azt is, hogy március 30-án ismét hordjunk kockás inget!

-