szerző:
Eduline

Vészhelyzet volt.

Az ohioi áltlaános iskolás Lena Drapernek gondja akadt a matekleckével, ezért segítségül hívta a megyei rendőrséget a Facebook-on - írja a BBC.

©

A rendőrség részéről BJ Gruber rendőrtiszt vette kezelésbe az esetet, bár maga is reménykedett az elején, hogy inkább töriből fogják a segítségét kérni.

Mint kiderült, Gruber okkal nem volt magabiztos, ugyanis az egyik feladatban rossz választ adott: (90+27)+(29+15)x2=?

Abban Gruber nem tévedett, hogy balról kellene jobbra haladni, azonban a szorzás magasabb rendű művelet, ezért a zárójelben lévő számok összegét kellett volna szorozni kettővel, majd azt hozzáadni az első zárójeles értékhez - Gruber a zárójelben lévő összegek összeadása után szorzozz volna.

Ettől függetlenül sikerként értékelték az akciót, bár remélik, hogy a jövőben nem lepik el házi feladatok tömegei a rendőrséget.

A hidegben síró kisdiákon segített egy buszsofőr

Szegény fiúnak nem volt sem kesztyűje, sem sapkája a zord időben. Múlt hét csütörtökön a John Lunceford által vezetett iskolabuszra egy nagyon didergő kisdiák szállt fel. Arca, fülei és a keze is vörösbe fordultak a fagyos hidegben az ilyenkor igencsak hideg északnyugati Washington államban.