szerző:
Eduline

A brit iskolaigazgatók nyílt levélben fordultak David Cameron miniszterelnökhöz, mely szerint a Brexit óta az uniós országból származó családok gyerekei attól félnek, hogy kitoloncolják őket az országból.

©

Russel Hobby, a brit Iskolaigazgatók Nemzeti Szövetségének (NAHT) főtitkára szerint felerősödtek a félelmek, hogy emelkedni fognak a rasszista és közösségi konfliktusok az országban - írja a BBC. A főtitkár ezért kormányzati biztosítékot vár az uniós országból származó tanítványok irányába, hogy nem történik ilyen fordulat.

Évi egymilliárd fontot bukhatnak a brit egyetemek, az oktatók az állásukat féltik

A BBC cikkéből kiderül, elég komoly esély van arra, hogy elveszítik a brit egyetemek a brüsszeli kutatási alapból jövő pénzeket.

Bár David Cameron miniszterelnök a kilépésről szóló népszavazás kapcsán korábban azt mondta, hogy mindenki jogát biztosítani fogják, amíg EU-s tagállamok lesznek, kilépés esetén pedig egyeztetésekbe kezdenek, hogy a szigetországban élő, dolgozó és tanuló külföldiekkel mi fog történni.

Ez történt a Brexit során

Mennek a britek, mennek a britek!

A művészeti főiskola elég erős üzenete sem akadályozta meg a Brexitet
Levélben nyugtatná külföldi hallgatóit a Brexit után a bristoli egyetem
"Hol van a voksunk?" - középiskolások tüntettek Londonban
A brit fiatalok maradtak volna, de a nyugdíjasok kiléptették őket is az EU-ból

Hobby a levelében úgy folytatja, hogy a diákok aggódnak a kilátásaik miatt a "bizonytalan és elszigetelt Britanniában". Az NAHT biztosítékokat kér, hogy az EU-s hátterű diákok befejezhessék tanulmányaikat és semmilyen körülményük között ne kelljen megszakítaniuk. Arra kérik a miniszterelnököt, hogy ne hagyja figyelmen kívül a jövő generációinak sorsát .David Cameron egyébként már a népszavazás másnapján bejelentette, hogy hónapokon belül lemond a miniszterelnökségről.

A miniszterelnök hétfői nyilatkozatában elítélte más hasonlóak konfliktusokkal, hogy rasszista attrocitások érték a lengyel nagykövetséget. Szerinte csodálatos hozzájárulást jelent a külföldiek jelenléte az országnak, egyben a gyűlölködő akciók kigyomlálása mellett tett ígéretet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!