szerző:
Eduline

A fideszes polgármester nem gyakran találkozik a tanárokkal, de a múlt heti beszólása után ezt talán a pedagógusok sem bánják.

©

"Képzeljétek el, alig tudtam beparkolni, mert egy Mercedes terepjárónak a hátsó fele annyira kilógott az útra, hogy alig tudtam befordulni. Ekkor jutott eszembe, ’ja, hát pedagógusokhoz jövök köszönteni, akiknek az elmúlt években sokat emeltek a fizetésén” - ezzel "poénkodott" Ughy Attila, a 18. kerület fideszes polgármestere.

Az esetről beszámoló helyi blog szerint a tanárok elég rossz néven vették a beszólást, mivel érthetően nem elégedettek az ágazattal, ráadásul a polgármester szerintük a tanév alatt csak egyetlen alkalommal találkozott velük, miközben dübörög az államosítás.

Ughy a hvg.hu kérdésére elismerte, hogy tőle hangzott el az idézett mondat, de ahogy fogalmazott, az "kölcsönpoén" volt, és befele jövet hallotta valakitől.

"Biztosíthatom, hogy én is kaptam jócskán hideget-meleget, de mégsem veszem a szívemre a mondatokat” - mondta még a portálnak.

A polgármester nem válaszolt, valóban úgy érzi-e, akkora béremelést kaptak a tanárok, hogy reális az autós poénja. Arra a kérdésünkre sem reagált, hogy ő maga milyen autóval érkezett a pedagógusok év végi ünnepségére - írják.