szerző:
Eduline

Az igazgatót felfüggesztették.

©

Több mint 400 kínai diáknak kellett a szabadban vizsgát tennie december 19-én - írta helyi sajtóértesülések alapján jelentette a Telegraph.

A Honan tartomány Kína egyik legnépesebb része, emiatt a szmog itt is gyakran és komoly gondokat okoz. Mit sem számított azonban a szálló por hihetetlenül magas koncentrációja az egyik tartományi iskolában. Az már önmagában rideg európai szemmel nézve, hogy a helyhiány miatt kültéren kellett vizsgáznia a nyolcadikos diákoknak, de a szmog mértéke kimondottan veszélyes volt.

Feng Jisheng arról beszélt, hogy az angol, kínai és matematika vizsgákat alacsony légszennyezettség mellett írták, ám a képek másról tanúskodnak. Az igazgatót már másnap felfüggesztették.

Iskolákat zártak be a durva kínai szmoghelyzet miatt

Szmogriadó van napok óta legalább 40 északkelet-kínai városban, leállítottak több üzemet, és korlátozásokat vezettek be a közlekedésben. Az ország területének csaknem egytizede felett van szmogfelhő, és a meteorológiai intézet szerint a helyzet romlani fog. A riadót pénteken vezették be a szóban forgó északkeleti városokban, és egyelőre szerdáig tartják érvényben.