szerző:
Eduline

Több ezer krétát vásárolt az iskoláknak a Szabad Oktatás csoport, amelynek tagjai szerdán a csepeli Mészáros Jenő...

©

Több ezer krétát vásárolt az iskoláknak a Szabad Oktatás csoport, amelynek tagjai szerdán a csepeli Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolának adományoztak 2700 krétát és 68 táblafilcet. 

"Pénteken pedig újabb két iskolát látogattunk meg, hogy átadtuk az iskolák igényei alapján összeállított taneszköz-csomagokat. Bár az egyik iskolában nem vették át az általuk kért krétákat, táblafilceket és egyéb eszközöket, nekik is eljuttatjuk ezeket később postán. A jövő hét közepén pedig újabb két, összességében pedig 22 iskolának akarjuk átadni az igazgatók igénylései alapján összeállított csomagokat, amely összesen 42 ezer krétát és ezer filcet tartalmaz" - olvasható a csoport közleményében.

"Az adománygyűjtést azért szerveztük, mert középiskolásként - a barátainktól érkezett visszajelzések és a saját iskolánkban látottak alapján - azt tapasztaljuk, hogy az iskoláinkban nincs megfelelő minőségű és elégséges tanszer, és nagyon sokszor tanáraink és szüleink adják össze a pénzt krétára vagy filcre, hogy legyen mivel a táblára írni" - áll az eduline-nak eljuttatott anyagban, amelyben támogatást kérnek a kezdeményezéshez.

A Szabad Oktatás csoport hozzáteszi: be akarják bizonyítani, hogy együtt képesek tenni, hogy tudnak olyan segítséget adni, amely egyszerre jelent átmeneti megoldást a problémákra, és hívja fel az ország vezetőinek a figyelmét, hogy nekik illene ezeket a problémákat megoldani. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!