szerző:
Eduline

Hilde Lysiak a környék híreiről tudósít saját Youtube-csatornáján, az Orange Street Newsban számolt be elsőként egy környékbeli gyilkosságról.

A harmadik osztályos Hilde Lysiak édesapja újságíró, ami magával ragadta a kislányt is, így saját hírműsor szerkesztésébe fogot. Az egyszerű híreket is sokszor elképesztő komolysággal bemutató lányt sokáig az "aranyos-kategóriába" sorolták be, ám a közelmúltban helyszínelő rendőrökről kapott híreket, kamerájával a helyszínre is sietett. Mint kiderült, egy késeléses gyilkossághoz ért ki elsőként, amiről így ő jelenthetett először - rövidesen ismertté is vált.

Sok kritikát kapott felnőttektől, akik szerint 9 évesen inkább babáznia kellene, illetve felsorolták, hogy ők mi mindent csináltak gyerekkorukban. Hilde egy válaszként elkészített felvételen azt üzente számukra, ha azt akarják, hogy 9 évesen mással foglalkozzon, akkor talán nekik kellene többet foglalkozni a hírekkel. Ennek szellemében azóta is folytatja csatornája szerkesztését.

Egy 10 éves lány hozott el egy ösztöndíjat a PhD-sek elől

A célja, hogy egy robottal boldogabbá tegye Párizs utcáit.

A Scholastic könyvkiadónak feltűnt Hilde talpraesettsége, ezért 4 könyvre szóló szerződéssel keresték meg - írja a 444. A kötetekben apjával közösen fognak írni gyerekek számára kitalált bűnügyi történeteket.

A magunk részéről csak annyit jegyzünk meg, hogy bárcsak lett volna a mi korunkban is Youtube.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!