szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Annak ellenére, hogy a június már főleg a nyári szünetig tartó visszaszámlálásról szól, fontos dátumokból ebben a hónapban sem lesz hiány. Mutatjuk őket.

Szóbeli érettségik

Bár alapvetően idén sincsenek szóbeli érettségik, van néhány kivételes eset, amikor megtartják ezeket a vizsgákat. Az emelt szintű feleletekre június 3. és 10. között, a középszintűekre pedig június 14. és 25. között kerül sor.

Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ... VAKÁCIÓ

Hónap közepén - pontosan június 16-án - eljön az a nap, amit a diákok minden évben a legjobban várnak: a nyári szünet első napja. Ez tehát azt jelenti, hogy a 2020/2021-es tanév utolsó tanítási napja június 15. (kedd).

Középiskolai beiratkozás

Június 22-én megkezdődnek a középiskolai beiratkozások is. Ezeket az intézményeknek június 24-ig kell lebonyolítaniuk.

Felvételi

Ha a dokumentumok feldolgozásakor kiderül, hogy a jelentkezésetekben valamilyen hiányosság van, június 24-ig felszólítást kaptok a hiánypótlásról a jelentkezéskor megadott e-mail címetekre. Fontos azonban tudnotok, hogy nem mindenki kap figyelmeztetést. Arról, hogy ez milyen esetekben fordulhat elő, itt írtunk korábban.

A felvételi szempontjából a június 28. is fontos dátum: eddig küldik ki a jelentkezésről szóló általános tájékoztatást.

Vizsgák

Ez a hónap az egyetemi vizsgaidőszakról is szól. A hallgatók döntő többsége júniusban lezárja a tavaszi szemesztert. Arról, hogy a fővárosi intézményekben pontosan mettől meddig tartanak a számonkérések, itt írunk korábban. A nagyobb vidéki egyetemek dátumait pedig itt gyűjtöttük össze.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!