szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eset után azonnali hatállyal visszavontak több üzemeltetési feladatott, most mindent megtesznek, hogy a rovarirtás időben befejeződjön és 19-én mindenkinek elindulhasson a személyes oktatás.

Méltatlan és etikailag is megkérdőjelezhető az a vezetői magatartás, amely bármiféle előzetes vezetői egyeztetés nélkül az egyetem egy másik szervezeti egységének felelősségi körébe tartozó feladat ellátására való hivatkozással kíván egy kormányzati döntést megkerülni.

- írta tegnap az ELTE Kancelláriája miután, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumában rovarirtást rendelt el az igazgató. A döntése következtében 19-én nem tudott volna elindulni a jelenléti oktatás a hatosztályos gimnázium 7–8. évfolyamán.

Az egyetem kancelláriája jelezte azt is, hogy azonnali hatállyal visszavont több üzemeltetési feladatot, amelyeket még 2016-ben adtak a hozzájuk tartozó intézmények vezetőire, “tekintettel arra, hogy a nem megfelelő feladatellátás az intézmény működését veszélyeztetné”.

Illetve azt is közölték: gondoskodtak róla, hogy a kérdéses hőfertőtlenítési és rovarirtási munkák még április 13-án elinduljanak, és a következő napokban be is fejeződjenek, így – hacsak a kormány másként nem rendelkezik – hétfőn újraindulhat a jelenléti oktatás az intézményben.

(Borítóképünk illusztráció)

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!