szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miniszterelnök szerint minden valószínűséggel április 19-én nyithatnak ki az iskolák.

102 ezer regisztrált iskolai dolgozóból - az oltási rend miatt - 20 ezer pedagógust már beoltottak, így 80 ezren maradtak hátra 

- mondta Orbán Viktor ma reggeli, a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Ha minden a mostani rendben halad tovább, akkor április 10-ig be tudják oltani a tanárokat, iskolai dolgozókat, és ez után egy héttel, azaz legkorábban április 19-én nyithatnak az általános és középiskolák, valamint az óvodák.

Hozzátette, az oltásokra csak akkor kerülhet sor, ha beoltották a 65 év felettieket. Ugyanis 2,5 millió beoltott után lehet beszélni az iskolák kinyitásáról.

Viszont adategyeztetést is végezniük kell még az oltások előtt, ugyanis a 102 ezer regisztráltban még nem szerepelnek a szakképzésben dolgozók - mondta -, a bölcsődei dolgozók adatai pedig az önkormányzatoknál vannak. Úgyhogy az eddig regisztrált 80 ezer pedagógusnál valószínűleg jóval több oktatót, dolgozót kell majd beoltani.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón úgy fogalmazott, hogy a kormány döntése alapján a 2,5 millió beoltottat elérve nyitnak ki egy héten belül az iskolák, ez a mostani számítások szerint legkorábban április 12-t vagy április 19-t jelent. Úgy néz ki, ez utóbbira van nagyobb esély.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!