szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meggondoltátok magatokat és mégsem abba a középiskolába szeretnétek először jelentkezni, amit még február 19-ig megjelöltetek a jelentkezési lapon? Mutatjuk, mikor lesz lehetőségetek módosítani a sorrenden.

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk alapján idén is lesz lehetőségetek arrra, hogy változtassatok a már leadott jelentkezési sorrendeteken. Ehhez módosítói adatlapot kell kitöltenetek és postára adnotok március 22-én vagy 23-án.

A módosítást a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon kell elvégeznetek. Azaz, ha a felvételi lapotokat az általános iskola készítette el, akkor a sorrendmódosításra is itt lesz lehetőségetek. Ha viszont egyénileg nyújtottátok be a felvételi dokumentumokat, akkor ezt is egyénileg kell elvégeznetek.

Fontos, hogy a sorrendmódosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középiskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg - ezt a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon is fel kell tüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) tehát nem jelölhettek meg.

Melyik fontosabb, az iskola vagy a tanulmányi terület?

Ha egy adott középfokú iskolába való bekerülés a legfontosabb cél, akkor az adott középfokú iskola tanulmányi területeit kell egymás után a sorrend elején feltüntetni - javasolják a felvételi tájékoztatóban, hozzátéve: amennyiben viszont egy adott típusú tanulmányi terület kiválasztása a cél, akkor azonos típusú tanulmányi területeket kell feltüntetni a sorrend elején, amelyek természetesen más-más iskolákban vannak.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!