szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az iskola az Oktatási Hivatallal egyeztetve hozta meg a döntést, Horányi Gábor, az iskola igazgatója ma küldött emailt erről a szülőknek.

Az Eduline úgy tudja, hogy a budapesti Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola igazgatója levélben értesítette a szülőket, diákokat arról, hogy az intézmény úgy döntött, digitális oktatásra állnak át, miután az Oktatási Hivatalnál is kérték ennek elrendelését.

Az iskola holnaptól, a megnövekedett ferőzésszám miatt 10 napra teljesen átáll az online tanításra. Az OH-tól kapott engedély értelmében március 12-ig nem tartanak személyes órákat.

Remélik, hamarosan azonban újra kinyithat majd az iskola és a húsvét előtti két hétben legalább az óvodásokat és az elemi iskolásokat vissza lehet majd engedni a tantermekbe, illetve folytathatják a középiskolás osztályok kiscsoportos, személyes felkészítését is. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatják majd a szülőket és folyamatosan elemzik a helyzetet is - ígéri az iskola igazgatója.  

Vajon lesznek-e központi iskolazárások is? Egy interjúban az iskolabezárásokról vagy az előrehozott tavaszi szünetről beszélt Kásler Miklós az Emmi tárcavezetője is. Szerinte ugyanis a beoltottak száma több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást, addig szükség lehet szigorításokra is a tárcavezető szerint.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!