szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az írásbeli feladatlapok megoldásainak a felülvizsgálatát először a vizsgát szervező iskolánál, majd az Oktatási Hivatalnál kérhetitek. Mutatjuk, hogyan.

Ha úgy látjátok, hogy a központi felvételi vizsgátokat nem a javítási-értékelési útmutató szerint értékelték, írásbeli észrevételt tehettek a megtekintést követő első munkanap végéig (16 óráig). A határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Fontos, hogy az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő.

Az észrevételt három munkanapon belül bírálja el az iskola, az eredményt pedig írásbeli határozatban közlik majd veletek. Ha nem értetek egyet az intézmény döntésével, akkor a határozat kézhezvételétől számítva három napotok van arra, hogy fellebbezést nyújtsatok be. Ezt írásban a vizsgát szervező iskolában, de az Oktatási Hivatalnak (OH) címezve kell megtennetek. Az iskola a fellebbezést − az ügyre vonatkozó dokumentumokkal együtt − egy munkanapon belül megküldi a Hivatalnak. Az OH-nak pedig nyolc napja van elbírálni az eredményt, amelyről ezt követően ti is és az iskola is értesítést kap.  

Azt, hogy meddig kell várnotok a középiskolai felvételi eredményeire, itt írtuk meg korábban. A 2021-es középiskolai felvételivel kapcsolatos legfrissebb híreinket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

   

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!