szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyre több oktatási intézményben folyik tovább a munka a rengeteg fertőzött ellenére is. Vannak azonban olyan iskolák is, ahol már képtelenek a helyettesítésre, ezért átálltak digitális oktatásra, vagy tanítás nélküli munkanapokat rendeltek el.

Egy pécsváradi gyógypedagógiai iskolában is tesztelték a tanárokat. Itt a pedagógusoknak több mint a fele pozitív lett. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) most azt nehezményezi, hogy a tankerület a nagy számú fertőzött ellenére sem záratja be az intézményt - számolt be róla az ATV Híradója.

Na de az, hogy van egy intézmény, ahol tizennégy emberből hét ember, hét pedagógus illetve két pedagógiai asszisztens tünetmentesen pozitívnak bizonyult, és nem történik intézkedés, egy olyan intézményben, ahol ráadásul kollégium is van, én úgy gondolom, hogy ez már több, mint veszélyeztetés - fogalmazott a híradónak Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

Eközben egy nagykanizsai iskolában olyan sok fertőzöttet találtak, hogy a felső tagozat jövő szombatig digitális oktatásra állt át. De nem ez az egyetlen intézmény, ahol gondot okoz a helyettesítés megoldása. A héten beszámoltunk róla, hogy egy karcagi iskolában rendkívüli szünetet rendeltek el a tanévben felhasználható tanítás nélküli munkanapok terhére, mivel olyan sok a hiányzó tanár, hogy már nem tudják normál rendben megszervezni az tanítást.

A PDSZ szerint a jelenlegi helyzetben a kormánynak azonnal el kellene rendelnie a téli szünetet, annak eredetileg tervezett végéig, azaz 2021. január 4-ig. Elképzelésük szerint a kiesett tanítási napokat június 16-ától 30-áig lehetne pótolni. A részletekről itt olvashattok.

Maruzsa Zoltán: "a célunk továbbra is az, hogy működjön az oktatás"

A köznevelési államtitkár a mai sajtótájékoztatón a középiskolai felvételiről is beszélt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!