szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hivatalos adatok még nincsenek az országos akció eredményeiről, de az eddigi visszajelzések szerint sok iskolában van jelen a vírus.

A héten kezdődött a tanárok tesztelése, amivel azt szeretné kideríteni az oktatási kormányzat, mekkora az iskolák átfertőzöttsége - mondta még a hét elején Maruzsa Zoltán. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tájékoztatása szerint már jól látszik, hogy a legtöbb iskolában jelen van a koronavírus - írja a hvg.hu.

"Egy közvetlen kollégám az Apáczai Csere János Gimnáziumban karanténba se került, súlyos tünetei voltak, nyolc napig senki nem ment hozzá ki, aztán felhívták, hogy ha már jól érzi magát és el tud menni a tesztelőpontra, akkor letesztelik” - mondta a PDSZ-től Nagy Erzsébet. Sok iskolában kellett dönteni a teszteredmények után, egy szeghalomi általános iskolában nagyjából húsz pozitív teszteredmény született úgy, hogy a technikai dolgozókat és a pedagógiai asszisztenseket sem tesztelték le.

Egy győri gimnázium tanára arról panaszkodott, hogy az osztályában négy megtartott óra után került sorra kolléganője, aki szintén pozitív tesztet produkált - mondta a Nagy Erzsébet. Dunakesziről jó hírek érkeztek, hiszen minden teszt negatív lett, de ez a szakszervezet információi szerint csak azért lehetett így, mert a hét fertőzött tanáruk már eleve otthon volt.

Persze a kép sajnos nem lehet teljes, az egyik fő probléma az, hogy a diákokat annak ellenére sem tesztelik, hogy már ez az egy-két pozitív tesztet produkáló tanár is napi szinten kapcsolatba kerül 60-70 diákkal is naponta, és az is változó, benne van-e a teszteltek körében a technikai személyzet is, akik szintén minden nap ott vannak az iskolákban - írja a hvg.hu.

A beszámolók szerint a legtöbben vállalták a tesztet, ahol viszont nem, ott komoly problémát jelentett a táppénz kérdése: 100 százalékos táppénzhez ugyanis egy pozitív PCR-teszt szükséges, az iskolákban viszont antigén tesztek vannak csak, amiket nem fogadnak el a diagnózis felállításához.

A járványügyi tájékoztató honlapon közzétett adatok szerint rendkívüli szünet 294 óvodás csoportban és 184 óvodában, és 105 általános iskolában volt, az iskolán kívül 521 osztály és 56 intézmény diákjai tanultak. Ez azt jelenti, hogy két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni.

"Fantasztikusak vagytok!" - egy iskolaigazgató levele a diákoknak, a tanároknak és a szülőknek

A Pesthidegkúti Waldorf Iskola igazgatója szívmelengető levéllel igyekszik erőt adni azoknak, akik valamilyen szinten részt vesznek a távoktatásban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!