szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány miatt csütörtöktől ismét bezárják az állami iskolákat New Yorkban - jelentette be az amerikai metropolisz polgármestere, Bill de Blasio.

A világváros vezetői szeptemberben - hosszas tépelődés után - úgy döntöttek, hogy az iskolákban megkezdődik a tanítás. Most azonban újra kénytelenek voltak úgy határozni, hogy be kell zárni az intézményeket. A fertőzöttségi arány ugyanis a városban elérte a három százalékot hétnapos átlagban - emelte ki a polgármester Twitter-üzenetében. Hozzátette, hogy elővigyázatossági intézkedésről van szó.

Az egészségügyi felmérések szerint az iskolákban jóval alacsonyabb volt a fertőzöttségi ráta a városi átlagnál, egy friss adat szerint a 0,2 százalékot sem érte el. Az 1,1 millió iskoláskorú nagyobb része továbbá már eddig is a távoktatást választotta a személyes órai jelenlét helyett.

A koronavírus-járvány az Egyesült Államokat sújtja a leginkább a világon. A Johns Hopkins egyetem friss adatai szerint az országban már közel 11,5 millióan fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma pedig megközelíti a 250 ezret.

Mindeközben Csehországban - bár csak maszkban -, de az első és második osztályos tanulók visszatérhettek az osztálytermekbe. Itt októberben az elsők között zárták be az iskolákat.

Nap képe: szokatlan tábla került a francia általános iskola kapujára

Egyszerű kérés a szülők felé, mégis érdekes kérdéseket vet fel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!