szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A petíció aláírói az egyetemek, főiskolák, középiskolák és az általános iskolák felső tagozatainak ismételt bezárását követelik.

Kérjük Magyarország Kormányát, hogy sürgősen tegyen a tavaszihoz hasonló lépéseket a vírus oktatási intézményekben való terjedésének megfékezése érdekében! 

- olvasható abban az online petícióban, amit végzős gimnazisták indítottak. Az aláírók követelik, hogy függesszék fel a személyes oktatást a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában, az alsósok számára pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend.

Az intézkedés szerintük a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt szükséges, mint írják, "diákjaink, tanáraink és családjaik életének megóvása érdekében."

Korábban írtunk róla, hogy a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint is a hibrid oktatás lenne a megoldás: a középiskolásokat és az általános iskola felső osztályaiban tanulókat digitális térben képeznék, az alsó tagozatosok bent maradnának az iskolákban, viszont megfeleznék az egy osztályban tartózkodók számát.

"Az iskolai fertőzési adatok eltitkolás az átláthatóságot és a védekezést nehezíti"

Annak ellenére, hogy az érdekképviseletek már korábban kérték, a kormány továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni azon intézmények listáját, ahol megjelent a koronavírus.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!