szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem magyar diákok szerepelnek a kormány iskolai fertőzésekről szóló plakátján. A kép ugyanis egy amerikai stockfotó oldalról van.

A legnagyobb amerikai stockfotó-ügynökség, a Shutterstock egyik ingyenes képét használták ahhoz a kormányzati tájékoztató plakáthoz, ami szerdán jelent meg - szúrt ki a 444.hu egyik olvasója.

A plakáton szereplő szöveg szerint

A meghozott óvintézkedéseknek és tanügyi döntéseknek köszönhetően alacsony volt a fertőzések száma szeptemberben az iskolákban, óvodákban.

A lap olvasójának azonban gyanús lett, hogy a képen talán nem is egy magyarországi osztályterem látható. Azt is furcsának találta, hogy a diákok a teremben maszkot viselnek, hiszen itthon ez nem kötelező.

"De még furcsább volt maga a terem, meg az iskolapadok, amelyek mögött ülnek. Mondj nekem állami fenntartású sulit Magyarországon, ahol ilyen szuper, gurulós-lefékezhető asztalok mögött ülnek a gyerekek, ráadásul minden asztalnál egy valaki. Az amerikai emlékeink ugrottak be, hogy ott ilyenek az osztálytermek, és láss csodát.” Rákeresett a képre és azonnal meg is találta a Shutterstockon.

Csökken a rendkívüli szünetek és a digitális rendben tanulók száma

A minisztérium adatai szerint két hete csökken azoknak az iskoláknak, illetve osztályok száma, amelyek nem hagyományos munkarendben vesznek részt az oktatásban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!