szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamis főiskolai oklevéllel jelentkezett egy 43 éves nő egy Siófoki iskolába, ahol munkába is állt.

Közokirat-hamisítással vádolja a Siófoki Járási Ügyészség azt a 43 éves nőt, aki felsőfokú képesítése igazolására egy hamis főiskolai oklevelet használt fel – szúrta ki a 24.hu.

A vádirat szerint a nevére szóló hamis főiskolai oklevelet még 2001-ben szerezte meg egy ismerősétől azért, hogy azt később a munkához benyújthassa. 2018-ban jelentkezett egy siófoki iskolába meghirdetett tanári állásra és az időközben elvesztett hamis oklevélről készített fénymásolatot csatolta a pályázatához.

A munkába állását követően a hamis adatokat a közhiteles Köznevelési Információs Rendszerbe (KIR-rendszer) is rögzítették, a nő csak akkor bukott le, amikor több felszólítás ellenére sem nyújtotta be „eredeti” oklevelét, mert az nem létezett. Az ügyészség pénzbüntetést kért a nőre.

A tanárhiányra ez egy érdekes megoldás, a kormány viszont újabb rendelkezésekkel küzdene ellene egy nappal a tanévkezdés előtt.

Többet ettek a gyerekek a karantén alatt

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége készített felmérést, amiből az derült ki, hogy többet ettek a gyerekek a távoktatás alatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!