szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Emmi közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy szükséges lesz-e megtartani a 1,5 méteres védőtávolságot az iskolai órákon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében azt írja, hogy az iskoláknak kiküldött protokoll szerint a tanórákon nem előírás a 1,5 méteres védőtávolság megtartása. Az egy osztályba járó gyermekek akkor is szoros kontaktusba kerülnek egymással, ha a padok között biztosított a nagyobb távolság. Az intézkedési terv a közösségi terek - például a folyosó - esetében hangsúlyozza a távolságtartás fontosságát, mivel ott a különböző osztályba járó tanulók is keveredhetnek egymással.

Hozzáteszik, hogy a szociális távolság megtartása a létszám korlátozásával a közösségi terekben a (például a csengetési rend eltérő megállapításával), a közösségi terek felosztásával valósítható meg. Ahol ez nem biztosítható, ott javasolt a maszk viselése a felső tagozatos és középiskolás tanulóknak. A kiadott ajánlást értelemszerűen az adott intézmény helyi sajátosságai szerint kell alkalmazni.

Megemlítik azt is, hogy a szülők felelőssége, hogy olyan gyermeket ne engedjenek óvodába, iskolába, akinél betegségre utaló jeleket észlelnek, továbbá segítsék elő otthon is az alapvető higiéniai szabályok (pl. köhögési etikett) betartását.

A rendeletben nincs szó arról, hogy mi lesz akkor, ha be kell zárni az iskolákat

Horn Gábor, a PDSZ korábbi alapító tagja több dolgot hiányol a rendeletből, de van, amivel egyetért.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!