szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy néz ki, újból minősítő vizsgát kellene tennie egy tanárnak, hogy újra gyerekekkel foglalkozhasson.

Egy fiatal tanár korábban otthagyta a pályát, majd néhány hónap után rájött, mégis gyerekekkel szeretne foglalkozni. Ahhoz viszont, hogy ezt meg is tehesse, 

újabb minősítő vizsgán kell átesnie, aminek a díja 71 050 forint

– írta meg a történetet a 24.hu.

A tanítónő 2017-ben végzett az ELTE-n, 2018-ban jelentkezett a kötelező minősítési eljárásra, de ezt végül nem teljesítette, mert közben felmondott az intézményben. MIután meggondolta magát, visszakerült ugyanabba az iskolába, ahol korábban dolgozott, majd pedig jelentkezett a minősítési eljárásra.

A lap szerint egy adminisztrációs hiba részese lehet, mert tájékoztatásként azt a választ kapta, hogy az előző vizsgáját sikertelenként könyvelték el, az újabb pedig már egy „megismételt minősítő vizsgának” számít. Emiatt viszont fizetnie kell, az eljárás pedig több tízezer forintba kerül.

A tanítónő azt mondta: a tanári pályát kizárólag anyagi nehézségek miatt hagyta el, mert frissen végzett tanítóként nem tudott megélni abból a pénzből, amit kapott. Ugyanakkor a mostani összeg kifizetése is gondot okoz neki, amit egyébként méltánytalannak is tart. A nő ezért levelet írt az Oktatási Hivatalnak, remélve, hogy elengedik az összeg kifizetését. A hivatal ezt azonban nem fogadta el, s közölték: augusztus 21-ig ki kell fizetnie a vizsgadíjat. A gond, hogy a tanítónő jelenleg gyakornok, amiért nettó 150 ezer forintos fizetést kap kézhez minden hónapban. A 71 ezer forintos vizsgadíjat egy összegben kell rendeznie, 30 napon belül.

A 24.hu azt írja: ha a nő nem rendezi az összeget, az Oktatási Hivatal sikertelennek minősíti a minősítő vizsgát állapítják meg, ez pedig a köznevelési törvény értelmében a pedagógus munkaviszonyának megszűnését jelenti.

Meddig kell hitelesítenetek a pótfelvételis jelentkezéseteket?

A pótfelvételi űrlap kitöltésére augusztus 9-én éjfélig van lehetőségetek. De meddig kell hitelesítenetek a jelentkezéseteket?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!