szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érdekes hasonlóság van az új Nemzeti tantervhez készült tankönyvek és a régi Mozaikos matekkönyvek között.

A 2019/2020-as tanévtől kezdve a kormányzat – néhány kivételtől eltekintve – gyakorlatilag megszüntette a nem állami kiadású tankönyvek iskolai rendelhetőségét, így a Mozaikos könyvek is lekerültek az iskolai listákról. Azonban úgy néz ki, van amit a régi könyvekből is érdemes átemelni az új Nat-hoz készült tankönyvekbe. A következő két képen a régi Mozaikos és az új matekkönyv egy-egy oldala látható - szembeötlő a hasonlóság

a Sokszínű matematika

és az új matekkönyv között.

©

Az első kép a Sokszínű matematika 6. (MS-2306) 10-11. oldaláról, a második a Matematika 5. (OH-MAT05TA) 212-213. oldaláról van. Az érdekes egyezést az Iskola a határon oktatási Facebook-csoportban tették közzé, de a legbizarrabb az egészben nem is a hasonlóság, hanem az, hogy a két könyv szerzői között - már ami a tartalomjegyzék alapján kiderül - nincs átfedés.

Rétvári Bence szerint politikai alapú támadás érte az új könyveket, a szakértők máshogy látják

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az új történelemkönyveket ért kritikát A tanú című film híres jelenetével is szemléltette, ahol az „ítélet" már előbb készen volt, mint maga a „per".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!