szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eset nem friss, de a nyomozás továbbra is folyik. Most a Dr. Béres József Általános Iskolában dolgozó portás-karbantartó több áldozatát is megszólaltatta az Index.

Az oldal szerint a 62 éves Tibi bácsi a gondnokság mellett tizenegy éven át foci- és zsonglőredzéseket is tartott az iskolában, a gyerekek pedig imádták - írja az oldal. A karbanarót azonban tavaly szeptember 20-án letartóztatták, a nyomozás még folyik, a BRFK az Indexnek azt mondta, "megalapozott gyanú alapján szexuális erőszak történt, mostani információink szerint legalább tíz esetbenben".

A rendőrségen tavaly egy alsós kislány édesanyja tett feljelentést, a nyomozás során eddig további kilenc érintettet azonosítottak a nyomozók.

Az Index által megkérdezett régi tanítványai szerint elhitette a diákokkal, hogy egyenrangúak vele, felnőttként kezelte őket, és mély lelki beszélgetéseket folytatott velük. Másrészt elhitette velük, hogy rákbeteg – ami egyébként nem volt igaz –, és így ébresztett bennük együttérzést.

„Nagyon, tényleg nagyon szerettük Tibi bácsit. Mindent meg lehetett vele beszélni, mindig segített. Utólag értettem csak meg, hogy mennyire gáz, ami akkor teljesen természetesnek tűnt, hogy beleültünk az ölébe, puszit adtunk neki és puszit kaptunk tőle, hogy simogatott bennünket.

Rettenetes belegondolni, hogy én magam is többször beleültem edzés körüli öltözésnél bugyiban az ölébe alsósként, és hogy az edzések előtt rendszeresen a jelenlétében öltöztünk át, az apró kazánházban, ahol karbantartóként dolgozott

– mondta az Indexnek az egyik volt diák, aki most már 20 éves, de harmadikos korától nyolcadikos koráig járt Tibi bácsi edzéseire.

A büntető törvénykönyv – emlékeztet a cikk – szexuális erőszaknak nevez minden olyan cselekményt, amikor egy felnőtt egy tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel bármilyen szexuális cselekményt végez vagy végeztet. Az esetet közelről ismerők simogatásokról, érintésekről, puszikról számoltak be a lapnak, de előfordult az is, hogy a férfi ajándékokat vett vagy pénzt adott a kislányoknak.

Teljesen magukra maradtak a tanárok a távoktatás alatt?

A tanév végével több szakszervezet és oktatási csoport készített felmérést az elmúlt 3 hónap tapasztalatairól. A legtöbbjüknek az jött ki, hogy a digitális oktatás megszervezésében a tanárok magukra maradtak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!