szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár indul az országos lazítás az eddigi szabályokon, a sulik nem nyitnak még ki.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai sajtótájékoztatón azt mondta, május végéig biztosan fennmarad a tantermen kívüli oktatás, a júniusi hónapról, még nem tud dönteni a kormány. 

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, a jelenlegi helyzetben nem látnak a tanév végéig, ezért június 2-ig tudnak csak tervezni. Eddig biztosan nem lesz újra rendes iskolai tanrend.   

Az érettségire a nehéz helyzet ellenére felkészültek, de kiemelte, hogy az érettségizőknek felajánlották, hogy vizsgázhatnak ősszel. Újra elmondta, csak írásbeli vizsgák lesznek. A felvételi miatt is fontos az érettségi, főlegh az emelt szintű vizsgák - emelte ki Gulyás Gergely - ezért fontos, hogy ne álljon meg az élet.

Országos ballagási körkép: így búcsúztatják idén a végzősöket

A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják az ünnepséget.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.