szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb ballagási kezdeményezés, amivel nem csak a végzősök kapnak valami maradandót. A diákok, tanárok és az iskolák vezetősége is alternatív ötletekkel áll elő az idei ballagásokkal kapcsolatban.

Ahogy arról már írtunk, Baján például online ballagás lesz. Náluk április 30-án a helyi TV-ben, a YouTube-on és a Facebookon is közvetítik a műsort, ugyanolyan ünnepség várható, mint általában, annyi különbséggel, hogy minden online fog zajlani.

A különleges ballagási ajándékoknak évek óta nagy hagyománya van

Idén is van olyan intézmény, ahol adni szeretnének valami igazán különlegeset. Bár az iskolában nem lesz hagyományos ballagás, online búcsúztatják a diákokat, a budapesti Gundel Károly Szakképző Iskolájának kezdeményezésére idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat létrehozta a Csokor helyett esélyt nevű programját. Ennek keretében a ballagási virágokra, lufikra, teremdíszítésre szánt összeget felajánlva a hátrányosabb helyzetű településen élő diákok távoktatását segíthetik. A szolgálat ugyanis tableteket vesz majd a befolyt pénzből. Adakozni április 27-től május 1-ig lehet. A részletekről pedig itt olvashattok bővebben.

De mennyi is az annyi? Minden bizonnyal költséges dolog a ballagás. Egy tavalyi felmérésből kiderült, akár százezer forintot is elkölthet egy-egy család a ballagásra. A költségek között szerepel a tabló, a meghívó, a csokor, a bankett és a családi ebéd, valamint az ezeken felüli plusz ajándékok, amelyeket általában adni szoktak a ballagó diákoknak.

Nem mindenhol marad el az idei ballagás, szuper ötlettel álltak elő

A legtöbb iskolában nagy valószínűséggel elmarad az idei ballagás, van azonban, ahol csak elhalasztották az ünnepséget, sőt, egy iskolában alternatív megoldást is találtak az eseményre.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.