szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csak a végzősök és a felvételizők vannak különös helyzetben. Az érettségik mellett a szakmai vizsgák helyzete is kérdéses. Mutatjuk, mit az Emberi Erőforrások Minisztériumának válasza a kérdésre.

Jelenleg az oktatási kormányzat koronavírus járvánny miatt meghozott intézkedései még nem érintik a szakmai vizsgák megszervezését, ugyanakkor ez változhat a közeljövőben.

"Kértük a vizsgaszervezőktől, hogy személyes jelenlétet igénylő vizsgát ne tartsanak, helyezzék előtérbe az interaktív megoldási lehetőségeket" - írja az Emmi. Hozzáteszik, amennyiben mégis vizsgára kerül sor, a jelen helyzetben kiemelt jelentőségű, hogy mind a vizsgázók, mind a vizsgaszervezők fokozottan tartsák be a központi rendelkezésekben meghatározott higiénés viselkedési szabályokat.

Kiemelik, hogy a vizsgahelyszínen gondoskodni kell arról, hogy a vizsgázók egymástól elkülönítve használják a helyiségeket, étkezőt, büfét.  A vizsga során minden esetben biztosítani kell a megfelelő védőtávolság betartására, védőeszközök használatára. A minisztérium szerint egyéb rendelkezésig, indokolt hiányzásként el kell fogadni, ha a vírusveszélyre hivatkozva ezt írásban, vagy e-mail-ben jelzitek, hogy távolmaradnátok a vizsgáktól.

Amennyiben nem vállaljátok a részvételt, "nyomós indok miatti meg nem jelenésnek számít" és semminemű hátrány, vagy többletköltség nem érhet benneteket - írják.

Kihez lehet fordulni az iskolai étkeztetéssel kapcsolatban?

A távoktatásban is fontos kérdés lehet az iskolai étkeztetés is. Kihez lehet fordulni, ki intézi most az ezzel kapcsolatos ügyeket? Itt van a minisztérium válasza a kérdésre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!