szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődött - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A minisztérium tájékoztatása szerint az Oktatási Hivatal által összeállított tankönyvjegyzék alapján a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. felületén minden intézmény április végéig online adhatja le a 2020/2021. tanévre szóló tankönyvrendelését.

Tekintetbe véve, hogy szeptembertől már minden köznevelésben résztvevő tanuló ingyenesen kapja meg a tankönyveit, a finanszírozással összefüggő teljes adminisztráció alól mentesülnek az iskolák. E tekintetben mindössze annyit kell tenniük, hogy a KELLO tankönyvrendelési felületén a tanulók részére megállapított évfolyamonkénti keretek terhére kiválasztják a következő tanév tankönyveit és a fenntartó jóváhagyásával véglegesítik a rendelésüket.

A tárca kitért arra is, hogy az új Nemzeti alaptanterv szeptember 1-jei, felmenő rendszerben történő bevezetése miatt az 1., 5., és 9. évfolyamon átdolgozandó tankönyveknél az Oktatási Hivatal legkésőbb a jogszabályban rögzített június 15-ig végzi el az átdolgozásokat.

A 2020/2021-es tanév tankönyvjegyzéke az átdolgozással érintett néhány tucat tankönyv tekintetében az átdolgozást megelőző tankönyveket tartalmazza "annak érdekében, hogy az intézmények a tankönyvrendeléseiket a megfelelő darabszám rendelése, valamint a rendelési keretek menedzselése tekintetében a megszokott ütemben, zökkenőmentesen le tudják adni" - nyilatkozta az Emmi. Az Oktatási Hivatal az átdolgozott tankönyvekkel fokozatosan frissíti az aktuális tankönyvjegyzéket, valamint online elérhetővé teszi azokat - közölték.

A méltányos tankönyvellátás érdekében április 1-jétől lép hatályba az az intézkedés, amely szerint a sajátos nevelési igényű tanulók neveléséhez-oktatásához - a szakmai munkaközösség és az iskolai szülői szervezet egyetértésével - a pedagógiai programban foglaltak megvalósítását szolgáló, a tankönyvjegyzékben nem szereplő könyvek, munkafüzetek, feladatlapok, eszközök és digitális ismerethordozók is beszerezhetők tankönyv helyett, ha az iskolában a nevelő és oktató munkához részben vagy egészben nem alkalmaznak tankönyvet - közölte a szaktárca.

Itt vannak a következő tanév tankönyvei, megvan a tankönyvjegyzék

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2020/2021-es tanév tankönyvjegyzékét.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!