szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2020/2021-es tanév tankönyvjegyzékét.

Itt találjátok a listát, amelyen összesen 2863 kiadvány szerepel. Itt pedig kiadóra, címre és szerzőre szűkítve is kereshettek a listában.

A 2863 könyvből összesen 2130 közismereti tankönyv, 554 szakképzésben használható kiadvány és 179 olyan tankönyv, amelyet a hitoktatásban használhatnak a pedagógusok.

Ahogy korábban írtunk róla, az új, átdolgozott tankönyvek nem készülnek el az idén szeptemberi iskolakezdésre szóló berendelési határidőig, ezért az iskolák kénytelenek ismeretlenül megrendelni majd a könyveket - derül ki a Könyvellátó Nonprofit Kft. (KELLO) intézményvezetőnek küldött tájékoztatójából. Ezek alapján úgy kell leadnia az iskoláknak a tankönyvrendeléseket a 2020/2021-es tanévre, hogy az új Nemzeti alaptantervhez illeszkedő könyvek még nem készültek el. 

Az idei listán nem szerepelnek a magánkiadók tankönyvei ezért a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete (TANOSZ) közzétette alternatív tankönyvjegyzékét. Az így kialakult helyzetben a magánkiadók felkészültek arra, hogy eddig használt tankönyveik továbbra is rendelhetők legyenek, ha a pedagógusok (a szülőkkel együttműködve) úgy döntenek, hogy a jövő tanévben is ezekkel a kiadványokkal szeretnék folytatni vagy elkezdeni az iskolai munkát - írják közleményükben.

Az iskoláknak látatlanban kell majd megrendelni a tankönyveket a következő tanévre?

Úgy kell leadnia az iskoláknak a tankönyvrendeléseket a 2020/2021-es tanévre, hogy az új Nemzeti alaptantervhez illeszkedő könyvek még nem készültek el. A szakértők haladékot kérnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!