szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) - a koronavírus-járvány terjedése miatt - határozatlan időre felfüggeszti az Emmivel megkezdett, és a jövőben közösen folytatandó sztrájktárgyalásokat.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az oktatási dolgozók egységes fellépése érdekében egyesült a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkbizottsága.

A koronavírus-járvány terjedése miatt azonban a PSZ és a PDSZ úgy döntött, hogy határozatlan időre felfüggesztik az Emmivel megkezdett, és a jövőben közösen folytatandó sztrájktárgyalásokat.

Közleményükben arra is kitértek, remélik a kormány számára ebben a helyzetben ismét egyértelművé válik, hogy a pedagógusok, az őket képviselő szakszervezetek a társadalom, a gyermekek jövője iránt érzett felelősségből emelték fel eddig is hangjukat. Hivatásszeretetük és felelősségtudatuk ugyanis megkérdőjelezhetetlen. A tanárok minden tudásukat arra használják, hogy működtessék az oktatásban elrendelt új munkarendet – vagyis a hétfőtől életbelépő digitális oktatást.

A tanárok kreativitását mutatja, hogy a közösségi oldalakon egymást segítő csoportok alakulnak, módszereket osztanak meg, hiszen egyik napról a másikra kellett felkészülniük a távoktatásra. A társadalom is összefogott: digitális eszközöket ajánlanak fel cégek, mások tudásukat kamatoztatnák az internetes oktatásban.

A két szakszervezet reméli azt is, hogy a koronavírus elleni közös és sikeresen megvívott küzdelem után a közszolgálat egésze, ezen belül az oktatási dolgozók is megkapják végre a méltó erkölcsi és anyagi elismerést.

A PDSZ sürgeti, hogy a pedagógiai szakszolgálatok is otthonról működhessenek

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben sürgeti, hogy a koronavírus-járvány miatt a pedagógiai szakszolgálatok otthonról is működtethetők legyenek

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.