szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyesül a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkbizottsága a közösen szervezett sztrájk miatt.

Az oktatási dolgozók egységes fellépése érdekében a két szakszervezet, a PSZ és a PDSZ sztrájkbizottsága egyesül. Pénteken megkezdik a sztrájkköveteléseik és a sztrájkbizottságok egyesítéséről szóló egyeztetést - közölte a PDSZ sajtóközleményében.

A PSZ-szel közösen szervezett sztrájk lehetőséget ad arra, hogy egy valóban nagyszabású, tömegeket megmozgató sztrájkkal gyakoroljunk nyomást a kormányra az oktatásban tapasztalható kritikus állapotok felszámolására, az oktatási dolgozók béreinek haladéktalan rendezésére, a túlórák kifizetésére - fogalmaznak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kereste meg a PSZ-t, hogy egyesítsék a két sztrájkbizottságot, az ő válaszukat, döntésüket várták a héten, amely most megszületett.

A követelésekről részletesen itt olvashattok.

Csak így engedné az Emmi sztrájkolni a tanárokat: komolyabb feltételeket szabtak

Csak úgy sztrájkolhatnának a tanárok, ha a gyermekfelügyelet biztosítása mellett az első négy-öt órájukat meg is tartanák, vagyis csak délután tüntethetnének az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elutasította az "ajánlatot".

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.