szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Civil Közoktatási Platform pontonként cáfolja a Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének tegnapi nyilatkozatát.

A Civil Közoktatási Platform (CKP), 60 oktatáshoz kapcsolódó civil szervezet együttműködési fóruma nevében segítséget szeretne nyújtani az emberi erőforrások miniszterének, hogy pontosíthassa a február 25-én rádiónyilatkozatában elhangzottakat. "Sajnáljuk, hogy ezeket az információkat illetékes munkatársai nem közölték Önnel" - írja a Civil Közoktatási Platform közleményében.

Kásler Miklós tegnapi nyilatkozata szerint Magyarországon 3000 középiskola van, ezek közül csak 7 tiltakozott a NAT ellen, és hozzájuk csatlakozott néhány irodalomtudós.

A CKP most pontonként cáfolja a miniszter mondatát:

1. A KIFIR felvételi információs rendszer adatai szerint Magyarországon nem 3000, hanem 797 középiskola van.

2. A mai napon a CKP listájában nem 7, hanem 37 középiskola – összesen 41 iskola  – szerepel; három kivételével állami tulajdonúak. Olyan iskoláról, amelyik a NAT mellett állt volna ki, nem tudnak, olyanról azonban igen, amelyik nem mert tiltakozni.

3. Oldalukon a szakmai tiltakozók között nem „néhány irodalomtudós”, hanem 20 szakmai szervezet, közösség, továbbá számos szakértő NAT-ot elfogadhatatlannak tartó véleménye érhető el. Az aláírók között van kb. száz egyetemi oktató, a magyar egyetemek mellett a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemről is. Az irodalomtudósok mellett más szakmák képviselői, sőt, gazdasági szereplők is tiltakoztak - írják.

Kásler Miklós szerint "csekély" az új NAT ellen tiltakozók száma - "szeptemberre minden elkészül"

Az emberi erőforrások minisztere szerint "szeptemberre minden elkészül", és a következő tanévben bevezetik a megújult Nemzeti alaptantervet (Nat), illetve kerettanterveket (ket) az iskolákban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.