szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pedagógusok útban az Emmi felé elmondták véleményüket az új NAT-ról.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az új Nemzeti alaptanterv (NAT) és a szakképzés átalakítása ellen tüntetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a fővárosban pénteken.

A pedagógusok útban az Emmi felé a hvg.hu-nak elmondták, hogy mit gondolnak az új NAT-ról.

A küldöttek felháborítónak tartják, hogy titokban és egyeztetések nélkül készítették el az új NAT-ot.

Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke elmondta, "a világ legjobb NAT-ját sem lehet ennyi idő alatt tisztességesen bevezetni" úgy, hogy egy pedagógus átlagosan 57 órát dolgozik hetente. A kerettantervek és helyi tantervek kidolgozása pedig rendkívül sok túlmunkát igényel.

A tüntetésen még miskolci óvodapedagógusok is képviseltették magukat, hogy kiálljanak azokért a jogokért, amiket elvettek tőlük. De az is elhnagzott a menet közben, hogy az új NAT tulajdonképpen most kicsit felrázta a pedagógustársadalmat, és remélik, a kormány kitart addig, amíg teljes egység jön létre a pedagógusok és a szülők között, mert közösen eredményeket érhetnek el.

Többnapos tiltakozást hirdet egy magyar tanár az új NAT ellen

Az új Nemzeti alaptantervvel (NAT) kapcsolatban már számos kritika megjelent és több szakmai szervezet, illetve szakember is felszólalt, most pedig az egyik magyar tanár többnapos NAT-ellenes tiltakozási eseményre hív mindenkit, aki nem ért egyet a törvénnyel.