szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Osztálytársai vették fel videóra, amint egy fiú beszól a tanárának, fenyegeti, alázza, miközben a tanár láthatóan tehetetlen.

Az eset Nagykátán történt, a Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában - állítja az RTL Klub Hiradójának riportja. Az ügyben nyomozás indult közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. Az innovációs minisztérium - amelyhez a szakiskola tartozik - pedig azt közölte, hogy fegyelmi indul a diákok ellen.

Az RTL Klub idézi a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét, Szűcs Tamást, aki szerint egyre gyakrabban történik ehhez hasonló eset, sokkal több, mint amennyi az internetre felkerül.

Kihez fordulhatnak a diákok az iskolában probléma esetén? Mi vagy ki szolgálja a tanárok védelmét? Az utóbbi időben elharapózott iskolai erőszakok száma miatt megnéztük, kik és hogyan tudják kezelni a kialakult problémát.

Mit tehet egy pedagógus az erőszakos diákjával szemben?

Mit tehet egy pedagógus, ha diákjai rátámadnak vagy erőszakoskodnak vele az órán? A szabályokról Dr. Selmeciné dr. Csordás Máriát, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezető jogtanácsosát kérdeztük.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.