szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz a rendőrség a Budapesten történt egy 11 éves fiú megverése miatt. Most az iskola is megszólalt.

"11 éves gyermekemet pont egy hete az iskola melletti játszótéren, boxerrel felfegyverkezve megverte egy 8-os iskolatársa. A fiam az iskolába szaladt vissza segítség nyújtás miatt, miután lerúgta magáról támadóját” - így kezdődik a bejegyzés, amit egy apa szerdán osztott meg a Facebookon.

A csatolt képek alapján jól látszik, testét zúzódások borították, koponyáján pedig több repesztett, vérző seb keletkezett. Az apa feljelentést tett a rendőrségen, ahonnan súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak is az ügyben - derült ki a Népszava cikkéből.

A két tanuló továbbra is egy iskolába, a budai Kelenvölgyi Általános Iskolába jár, a 11 éves fiú - édesapja elmondása szerint - fél elhagyni az osztálytermet az óraközi szünetekben, nehogy összefusson vele.

A Népszava az iskolát is megkereste a történések kapcsán, hogy lehet, hogy a támadás ellenére az agresszív kamasz még az intézménybe jár? - teszik fel a kérdést.
„Mivel az incidens az iskola, tehát az intézmény területén kívül történt, a hatályos jogszabályok alapján mi nem indíthatunk fegyelmi eljárást az érintett tanuló ellen. Én voltam az, aki elsőként rohant a gyerekeket szétválasztani, de hivatalosan nem tehetünk többet” - mondta el a Népszavának Benis Andrea igazgató, megerősítve, hogy az ügyben már vizsgálódik a rendőrség.

Mit tehet egy pedagógus az erőszakos diákjával szemben?

Mit tehet egy pedagógus, ha diákjai rátámadnak vagy erőszakoskodnak vele az órán? A szabályokról Dr. Selmeciné dr. Csordás Máriát, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezető jogtanácsosát kérdeztük.