szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki kiszivárogtatta a 2019-es matematika- és történelemérettségi feladatsorait.

Korlátozott terjesztésű minősített adattal való visszaélés miatt vádalt emeltek egy lajosmizsei nyomda alkalmazottja ellen, aki a 2019-es magyar nyelv és irodalom, valamint a matematika írásbeli érettségi feladatsorok egy részét, illetve a történelem érettségi teljes feladatsorát „kilopta” a munkahelyéről, majd ismerőseinek kiszivárogtatta - írta meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye alapján a hvg.hu.

A magyar érettségi feladatlapjait április 25-én, a matematikafeladatokat a következő napon, míg a történelem-feladatlapokat május 2-án nyomtatták ki a lajosmizsei nyomdában. Mint kiderült, a nyomdász a magyar, valamint a matematika érettségi feladatsorok egy-egy részét, továbbá a teljes történelem-feladatsor egy példányát a ruhájába rejtve „kicsempészte” a nyomda területéről. Ezután a feladatsorokat apja élettársának adta át, hogy azokat továbbítsa a rokonságba tartozó, érettségiző fiataloknak - írják.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a nyomdai alkalmazott a bűncselekmény elkövetését elismerte, amely a törvény szerint 1 évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat. Az ügyész felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a nyomdai gépmesteri foglalkozástól is tiltsák el határozott időre - írják, hozzátéve: a vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

A következő tanévben nem érettségiztethet a Szinyei Merse Pál Gimnázium

Nem érettségiztethet a 2019/2020-as tanévben a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium az idei érettségi körül kialakult problémák miatt - írja az Index.