szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyes munkáltatók továbbra is adnak iskolakezdési támogatást, amelyet általában szeptemberben, egyszeri alkalommal nyújthatnak, mindkét szülő számára.

Ahogy már korábban írtunk róla, az iskolakezdési támogatás a bruttó minimálbér 30%-áig adható, vagyis idén 44 700 forintot jelent a családoknak egy gyerek után.

Két gyerek után 89 400 forint, három gyerek után pedig 134 100 forint iskolakezdési támogatás adható. A munkáltató dönthet úgy, hogy mindkét szülőnek ad iskolakezdési támogatást, akkor is, ha egy munkahelyen dolgoznak. 

Mikor és hogyan jár ez a támogatás?

Az iskolakezdési támogatás július 1-től december 31-ig igényelhető a munkáltatótól, de általában szeptemberben adják. A támogatás utalvány formájában adható, felhasználása szigorúan szabályozott: általános és középiskolás gyerekek számára szükséges taneszközök, tankönyvek és ruházati termékek vásárolhatók belőle.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.