szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több tucat település és kerület segít egyszeri iskolakezdési támogatással a diákoknak és szüleiknek – van, ahol az alacsony jövedelmű családok, máshol minden helyi diák számíthat néhány ezer forintos juttatásra. Érdemes még augusztus elején érdeklődni az önkormányzatoknál arról, milyen kérelmet, dokumentumot kell kitölteni és leadni.

Szegeden például minden 1-8. évfolyamos diák tízezer forintos iskolakezdési támogatást kap, ehhez azonban ki kell tölteniük és le kell adniuk a korábban az iskolában megkapott dokumentumot. Budapesten, a IV. kerületben az általános és középiskolás diákok után igényelhetnek beiskolázási támogatást azok a szülők, akik gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, vagy legalább egy alkalommal rendkívüli települési támogatást kaptak. Óbudán is van beiskolázási támogatás, a 6-17 ezer forint közötti összeget az egy főre jutó jövedelem alapján kapják meg a rászoruló diákok, egyetemisták, főiskolások.

Számos kisebb településen is kapnak támogatást a helyi diákok: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vámosújfalun például azok az óvodások, általános és középiskolások, valamint hallgatók kapnak ötezer forintos támogatást, akiknél a családban alacsony az egy főre jutó jövedelem. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszakürtön is kaphatnak iskolakezdési támogatást a diákok, a középiskolások például szeptember 10-ig kérelmezhetik a juttatást. A Somogy megyei Taszáron pedig 8 ezer forintot kapnak azok a diákok az iskolakezdés előtt, akik jövedelmi viszonyaik alapján jogosultak a támogatásra.

Számos más település is segíti bérlettámogatással, iskolakezdési támogatással a diákokat, ezért érdemes minél hamarabb információt kérni ezekről az adott önkormányzat szociális osztályán.

Így segíthettek a rászoruló diákoknak: van, ahol tanszert gyűjtenek, máshol online gyűjtenek

Idén nyáron is több szervezet kezdett jótékonysági akcióba - van, ahol egy telefonhívással, máshol tanszerek megvásárlásával vagy használt, de jó állapotú iskolatáskák és egyéb tanszerek leadásával segíthettek.

Iskolakezdési támogatás: mekkora összeg adható és kik vehetik igénybe?

Egyes munkáltatók továbbra is adnak iskolakezdési támogatást, amelyet általában szeptemberben, egyszeri alkalommal nyújthatnak, mindkét szülő számára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!