szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meghosszabbították az új Nemzeti alaptanterv megújításért felelős miniszteri biztos kinevezését.

Két évvel meghosszabbították az új Nemzeti alaptanterv (Nat) megújításáért felelős miniszteri biztos, Hajnal Gabriella kinevezését – írja a Népszava a június 28-ai Hivatalos Értesítőre hivatkozva.

Hajnal Gabriellát idén márciusban nevezték ki a posztra, megbízatása szeptember elsejéig szólt, ám a hosszabbítás értelmében még 2021 szeptemberéig felügyelnie kell az új Nat bevezetésének előkészítését - írja a lap.

A bevezetés céldátumának korábban korábban 2019 szeptemberét jelölték meg, de tavaly októberben Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának fideszes elnöke elismerte: ebben az időpontban még biztos, hogy nem lesz bevezethető állapotban az új alaptanterv.

Magyar Waldorf Szövetség: aggályosak a köznevelési törvény tervezett változtatásai

A következő időszakban folyamatosan egyeztetni fognak az oktatási államtitkársággal, hogy olyan megoldást találjanak, amely mindkét fél számára elfogadható, és garantálja a Waldorf-működést - közölte a Magyar Waldorf Szövetség.

Hajnal Gabriella márciusi kinevezése után felvetődött a 2020. szeptemberi bevezetés, ám a Pedagógusok Szakszervezete 100 éves évfordulója alkalmából rendezett március végi ünnepségen maga a miniszteri biztos ismertbe be lapunknak: a tavaly augusztusban nyilvánosságra hozott Nat-tervezet átdolgozása még tart, és még nincs olyan állapotban, hogy a szakmai, illetve a szélesebb nyilvánosság elé tárják.

A bevezetés lehetséges céldátumával kapcsolatban a Népszava megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát – egyelőre nem kaptak tájékoztatást.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.