szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi történik, ha nem vettek fel középiskolába? Hol és meddig jelentkezhettek a rendkívüli felvételin? Fontos kérdésekre válaszolunk.

„Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését úgy – a 2019. május 6. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei” – olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

A rendkívüli felvételi feltételrendszerét az adott középfokú iskola igazgatója határozza meg – az intézmény vezetőjének pozitív döntését követően a diák beiratkozhat a középfokú iskolába.

Újraszabott szakképzés: akár minimálbért is kereshetnek a jól tanuló diákok

Akár a minimálbért is elérheti a szakképzésben tanuló, jó eredményű diákok juttatása a szakképzési rendszer átszabása után - írja a Magyar Nemzet.

A rendkívüli felvételin meghirdetett férőhelyeket ezzel a keresővel nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!